Gradinita

Intr-un spatiu special construit pentru a oferi confort si siguranta copiilor nostri, Gradinita David-Mihai, ofera conditii optime pentru desfasurareaactivitatilor educativ-recreative. Spatiul atractiv, adaptat nevoilor specifice fiecarei varste, cadre didactice tinere, de un inalt profesionalism, asistenta medicala permanenta, medic pediatru, asistenta medicala), supravegherea video permanenta si un meniu sanatos ofera copiilor premiza dezvoltarii armonioase, intr-un ritm propriu.

In cadrul gradinitei, copilul se va familiariza cu concepte specifice activitatii de grup: norme, scopuri, relationare, munca in echipa.Inconjurat de dragoste si caldura, directionat in vederea descoperirii si dezvoltarii abilitatilor, copilul din Gradinita David-Mihai va fi increzator in propriile forte, dornic sa evolueze si bucuros ca o poate face alaturi de prieteni de varsta sa!

IMG_4453-web

Sta in puterea noastra sa reusim impreuna

Prin ce facem asta?

  • Construcţii şi jocuri cu piese mici
  • Coşuri cu comori care contin o varietate de obiecte menite să ajute la dezvoltarea simţurilor
  • Materiale pentru dezvoltarea abilităţilor cititului şi scrisului (cărţi, ustensile de scris, număratori)
  • Jocuri de rol şi de imaginaţie (teatru de păpuşi)
  • Apă, nisip şi alte materiale (messy place)
  • Cântece, poezii, rime
  • Jocuri de creaţie (de-a mama, bucătăreasa, etc)
  • Oportunitaţile jocului în aer liber
  • Explorând şi investigând natura ( excursii)

Cum facem asta?

Implicând copiii în activităţi cu caracter competitiv, care le oferă posibilitatea de a exprima liber ceea ce au învăţat.

Printr-un spatiu corespunzator menit să încurajeze abilitaţile avute

Încurajându-i să fie capabili să aleagă , să investigheze, să iniţieze şi să persiste în cadrul activităţilor.

Sala de grupă, sala de mese şi spaţiul destinat odihnei sunt spaţii gândite special pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor mici. Mobilierul, jocurile şi accesoriile sunt de cea mai bună calitate, sunt adaptate nevoilor de vârstă şi individuale ale fiecărui copil. Rolul întregului univers BABY DM este acela de a stimula imaginaţia, de a transmite posibilitatea explorarii într-un mod sigur şi placut. Lumina naturala, coloritul şi fondul muzical aproape permenet completeaza într-un mod placut ambientul BABY DM.

Programul de învăţare a copiilor începe la ora 8.00 şi se termină la ora 18.00.

PROGRAM PROPRIU DE DEZVOLTARE PRIN DESCOPERIRE

GRUPA MICĂ

Peretele cu surprize

În sala de grupă mică se va amenaja un spațiu special, de tip carton, unde copiii vor desena cu diferite ustensile de scris tot ceea ce doresc. Important și definitoriu pentru această activitate fiind să învețe să împartă spațiul și ustensilele folosite și să se bucure de libertatea de exprimare.

Ne murdărim frumos

Lipiciul, foarfeca, hârtia, frunzele, acuarelele, pensula și creioanele colorate vor fi instrumentele magice care îi vor ajuta pe cei mici să creeze mini-opere de arta. Le vom admira cu toții printre lucrările colegilor mai mari, la concursuri organizate în grădiniță.

Mozart – prietenul meu

În cartea sa „The Mozart Effect for children” muzicologul american Don Cambell explică faptul că o educație muzicală precoce îi ofera copilului o coordonare motorie mult mai bună, stimulând dezvoltarea unor abilități matematice mai înalte, stimulând însușirea cititului mai devreme. S-a constatat că ascultând compoziții clasice o oră pe zi, timp de șase luni, crește frecvența undelor Alfa, asociate în special cu creativitatea, coerența în gândire, capacitatea de a visa și relaxa. Vor picta, desena și relaxa pe acorduri muzicale clasice.

Biblioteca de lângă mine

Zilnic avem activități în mica bibliotecă a grupei, unde fiecare copil este invitat să doneze câte o carte ( lunar), învățând astfel principiul dăruirii și bucuria împărtășirii cu ceilalți. Vom face vizite tematice la diferite biblioteci/anticariate/librării în ideea familiarizării copiilor cu spații de cultură.

Anotimpurile copacului meu

Fiecare grupă își va alege un copac din curtea grădiniței.Vor observa schimbările din fiecare anotimp și cum anume îl influențează.Toate aceste modificări vor fi notate în Jurnalul copacului meu.

GRUPA MIJLOCIE ȘI GRUPA MARE

Călătorind, descoperim

În fiecare lună copiii vor alege o țară pe care o vor descoperi prin intermediul limbii, tradițiilor și obiceiurilor.Își vor delecta privirea cu portul specific și… papilele gustative prin intermediul produselor tradiționale.

La finalul proiectului, se va organiza „ Spectacolul lumii” , unde vor participa locuitorii tuturor țarilor vizitate, bucurându-se de muzică, dans și prietenie!

Biblioteca de lângă mine

Zilnic avem activități în mica bibliotecă a grupei, unde fiecare copil este invitat să doneze câte o carte ( lunar), învățând astfel principiul dăruirii și bucuria împărtășirii cu ceilalți. Vom face vizite tematice la diferite biblioteci/anticariate/librării în ideea familiarizării copiilor cu spații de cultură.

Magicienii matematicii

Săptămânal copiii grupei mari vor păși în minunata lume a cifrelor și vor descoperi bucuria unui rezultat de ei aflat. Operațiile matematice și problemele vor fi prieteni dragi, pe care cei mici îi vor dori alături, de care se vor bucura pas cu pas în câștigarea titlului de mare magician al matematicii.

Pe aripi muzicale

Pornind de la ritmurile tribale, continuând cu marii artiști clasici și ajungând la muzica contemporană putem spune că omul s-a însoțit întotdeauna de muzică. Vor discuta despre instrumentele muzicale și despre efectele minunate pe care muzica le produce. Prin intermediul acestui program de dezvoltare copiii vor păși pe aripi muzicale prin toată istoria muzicii, bucurându-se de frumusețea, unicitatea și trăinicia ei. Vom avea în vedere participarea copiilor la programul “Clasic e fantastic!” care vizează familiarizarea copilului cu muzica clasică.

Anotimpurile copacului meu

Fiecare grupă își va alege un copac din curtea grădiniței. Vor observa schimbările din fiecare anotimp și cum anume îl influențează. Toate aceste modificări vor fi notate în Jurnalul copacului meu.

În cadrul grupelor mică, mijlocie și mare programul Limba engleză, a doua mea limbă, se va desfășura zilnic, cu aportul doamnelor educatoare care sunt coordonate de un profesor cu experiență în predarea acesteia.